1st Hajer

 

Stil piva:  STOUT

HAJER v rudarskem žargonu pomeni prvi kopač oz. vodilni v četi.

1 st Hajer Stout je pivo, ki nas s svojo izrazito temno barvo spominja na globoke rudarske rove, kjer so delali le krepki in močni možje. Zato gre za močno in bogato pivo, k čemur prispevajo kakovostni in hranilni ječmenovi kosmiči, ki smo jih uporabili pri varjenju.

Ko se je »Hajer« iz globin rudnika vračal na površje (se vzpenjal »higher«), je svetloba dneva obdala knapovsko temo. Nastal je poseben odtenek rjave – svetlo rjava, kot je pena našega Stouta. Bogata, sladkega okusa, s kavno aromo, ki jo dosežemo s praženjem in nam daje pridih domačnosti in varnosti.

1 st Hajer Stout je torej odlično in močno pivo s kavnim priokusom, ki predstavlja dodano vrednost poznim zajtrkom, hkrati pa je odličen za zimske večere, ko nas nežno pobožata rahla kavna aroma in svilen dotik mehke, svetlo rjave pene.

1 st Hajer Stout vedno pripravljen, da ga okusite!

ABV: 5,8% Alk.

IBU: 28

Aroma/okus: kompleksnega okusa po kavi in karameli s pridihom temne čokolade. Je bogato in polno, k čemur prispevajo kakovostni ječmenovi kosmiči in slovenski hmelj, ki smo jih skrbno uporabili pri varjenju.

Spletna stran v namen boljše izkušnje in v analitične namene uporablja neškodljive piškote. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih

Informacije o uporabi spletnih piškotkov


Osnovne informacije


Novi Zakon o elektronskih komunikacijah, ZEKom-1, je v slovenski pravni red prenesel spremenjeno Direktivo o zasebnosti v elektronskih komunikacijah 2002/58/ES. Odločbe novega zakona se pričnejo uveljavljati z dnem 15.6.2013 in veljajo za vse spletne strani, ki na kakršen koli način za svoje delovanje uporabljajo spletne piškotke in podobne tehnologije.
V Direktivi je bil spremenjen člen, ki govori o piškotkih in podobnih tehnologijah, s katerimi je mogoče shranjevati informacije ali pridobivati informacije, shranjene na uporabnikovi terminalni opremi (kot je npr. računalnik, mobilna naprava). Uporaba takih tehnologij je po novem mogoča le na podlagi privolitve uporabnika.

Uporaba piškotkov na spletu ni nič novega, pa vendar so uporabniki s takimi tehnologijami na splošno zelo slabo seznanjeni, prav tako tudi z orodji, s katerimi je piškotke mogoče upravljati.

Kaj so spletni piškotki?


Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:
- ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
- življenjsko dobo piškotka;
- vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.
Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Namen uporabe piškotkov


Z vidika namena uporabljamo naslednje piškotke:
- Nujno potrebni: potrebni samo delovanje spletne strani
- Analitični: piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran in jih uporabljamo za izboljšanje delovanja spletne strani.
- Funkcionalnost: Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše izbire, kot npr. uporabniško ime in ostale nastavitve, ki zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo.
- Oglaševanje: Te piškotke uporabljamo z namenom, da vam pošiljamo vsebine, ki bolj ustrezajo vašim interesom. S pomočjo oglaševanja vsebine naših strani lahko ohranjamo brezplačno dostopne.

Onemogočanje piškotkov

Za informacije o izbrisu piškotkov na vaši napravi izberite brskalnik, ki ga uporabljate:
- Internet Explorer 9
- Internet Explorer 7 in 8
- Chrome
- Firefox
- Opera
- Safari

Zapri